Almyta Systems Homepage
Forum Home Forum HomeAlmyta Control System (ACS) and ABC InventoryOrder Entry
  New Posts New Posts RSS Feed - Quality Control
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

This site is dedicated to Almyta Systems Inventory Software

Quality Control

 Post Reply Post Reply
Author
Message
fajarico View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Jun 2012
Location: Indonesia
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fajarico Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Quality Control
    Posted: 11 Jun 2012 at 2:17am
Hi All, I am newbie here. I am finding out if anybody know about Quality Control adjustment (plus or minus) after the PO is issued. For example: a company purchase a marble slab 4 square meter but the company only receives 3.75 square meter. How to adjust this difference 0.25 square meter so the company will only pay 3.75 square meter? Thanks for your help :)


Back to Top
BillD View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 01 Jul 2011
Location: Nevada, US
Points: 474
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BillD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Jun 2012 at 10:38am
On the Purchase Orders screen, click the Receive button. The Receiving screen appears pre-populated with all ordered products and quantities. Adjust the quantities up or down to reflect an actual shipment. Also you can print a purchase orders as a request for quotations. This printout will not contain prices but only quantities. Count the materials, write it down to the printout, bring to the office and plug the numbers into the receiving screen.
Back to Top
fajarico View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Jun 2012
Location: Indonesia
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fajarico Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Jun 2012 at 5:37am

Many thanks for your idea. It worked very well. I am also wondering about Asset Functionality and perhaps, Account Payable (AP) and Account Receivable (AR) on this exciting software. Any help is indeed appreciated.
Back to Top
BillD View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 01 Jul 2011
Location: Nevada, US
Points: 474
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BillD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Jun 2012 at 12:24pm
There is no accounting in ABC. There is no AP.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.156 seconds.